menu
overlay background

Ref# 87

CONTINENTAL 175/65R14 82T WINTER CONTACT TS 860

 • type 3
 • Зимни
1f38d35d317081da33944855ab9cc1ab
 1. Размери
  175 / 65 / R14
 2. Разход на гориво
  E
 3. Скоростен индекс
  T
 4. Сцепление на мокро
  B
 5. Товарен индекс
  82
 6. Ниво на шум
  71 dB
 7. Runflat
  Не
Продукта е наличен 125.42 112.57
 • Добави за сравнение
 • Доставка на продукта до вашата врата 4.99 лв./бр
Назад
Назад

CONTINENTAL информация за бранда

Continental AG, известна като Continental, е водеща немска автомобилна компания, специализирана в производството на гуми, спирачни системи, интериорна електроника, автомобилна безопасност, компоненти на двигателя и шаси, тахографи и други части за автомобилната и транспортната индустрия. Базата на Continental се намира в Хановер, Долна Саксония, Германия. Continental е четвъртият по големина производител на гуми в света.Основана през 1871 г. като производител на каучук: Continental-Caoutchouc und Gutta-Percha Compagnie.След придобиването на автомобилния модул VDO на Siemens AG през 2007 г.  Continental бе класирана на трето място в продажбите на автомобилни части за автомобили в света през 2012 г. според проучване, спонсорирано от PricewaterhouseCoopers.Continental продава гуми за автомобили, мотоциклети и велосипеди по целия свят под марката Continental. Тя също така произвежда и търгува с други търговски марки на регионално ниво като General (САЩ / Канада), Gislaved (Канада, Испания, Северните пазари), Semperit (индустриални приложения), Euzkadi (Мексико / Латинска Америка) Русия. Към клиентите на Continental се включват всички големи производители на автомобили, камиони и автобуси като Volkswagen, Daimler AG, Ford, Volvo, Iveco, Schmitz, Koegel, Freightliner Trucks, BMW, General Motors, Toyota, Honda, Renault, PSA и Porsche. Континентал също произвежда колела за (планински) велосипеди и непрекъснато снабдява със здрави гумени подметки, фирми като Adidas.В днешни дни заводите им са разположени по целия свят.

Европейски етикет за продукта

enery graphic

Общи условия

Настоящите „Общи условия“ определят принципите за сключване на договори за продажба чрез Интернет магазина, собственост на фирма Бау Инвест 1 ЕООД (www.goodtire.bg).

Те определят също така и принципите за изпълнение на договорите, правата и задълженията на интернет магазините и Клиента, както и условията на процедурата по рекламация. Попълването на заявка за доставка от страна на Клиента и нейното изпращане е равносилно с одобрението на настоящия Регламент.

 

1. Страни по сделката

1.1. Заявка (поръчка) за доставка от Интернет магазина може да направи всяко физическо лице, което е навършило 18 г. и е регистрирано с постоянен адрес или временно пребиваване на територията на Република България, притежаващо пълна юридическа правоспособност, както и всяко юридическо лице или организация, на които закона признава юридическа правоспособност и които разполагат със свое седалище на територията на България, наричано по-нататък Клиент.

1.2. Другата страна на сделката е фирма Бау Инвест 1 ЕООД със седалище: Република България, гр. София, Красно село 197, регистрирана в Агенцията по вписванията, притежаваща идентификационен номер 201022165, с Данъчен номер BG201022165, наричана по-нататък „Интернет Магазин“ или „www.goodtire.bg."

 

2. Определения

 • Уебсайт/сайт е обособено място в глобалната Интернет мрежа, достъпно чрез своя унифициран адрес (URL) по протокол HTTP, HTTPS или друг стандартизиран протокол и съдържащо файлове, програми, текст, звук, картина, изображение или други материали и ресурси;
 • Магазин – Интернет Магазин, действащ с адрес www.goodtire.bg, собственост на Бау Инвест1 ЕООД и който предлага продукти, намиращи се в неговата оферта чрез Интернет;
 • Субект, който управлява Магазина – фирма Бау Инвест 1 ЕООД, която е и собственик на Интернет Магазина www.goodtire.bg;
 • Производител е всяко физическо или юридическо лице, което по занятие произвежда стоки в завършен вид. В този Магазин под производител се има предвид всеки производител на автомобилни гуми, напр. Goodyear, Continental, Kumh, Michelin, Dunlop и техните подмарки;
 • Клиент – физическо лице, което е навършило 18 г. или юридическо лице, което извършва покупки в Магазина;
 • Потребител е всяко физическо лице, което е навършило 18 г. и което придобива стоки или ползва услуги, които не са предназначени за извършване на търговска или професионална дейност.
 • Продажна цена е крайната цена за бройка или за определено количество стока или за услуга включваща данъка върху добавената стойност и всички допълнителни данъци и такси;
 • Наличност – всички стоки, поместени в интернет магазина са налични на склад, освен ако до продукта не е упоменато друго.
 • Работни дни – всички дни от седмицата, без законово установените почивни дни;
 • Срок за изпълнение на поръчка – време, в което Магазина подготвя поръчката и я предоставя за изпращане на куриер, съгласно избрания от Клиента начин на доставка;
 • Срок за доставка – времето за доставка на стоката до Клиента, най-често с посредничеството на куриерска фирма. Периодът на доставка зависи от избрания от Клиента начин на доставка;
 • Онлайн плащане – бърз, директен интернет превод, извършен от страна на Клиента от банкова сметка, с посредничеството на система, т.нар. електронен превод;
 • Предплащане (банков превод) – плащане, извършвано от страна на Клиента в банка чрез интернет банкова сметка, стационарна или чрез пощата;

3. Оферта

3.1. В Goodtire.bg продаваме само нови гуми, не по-стари от 36 месеца от датата на производство, освен ако Клиентът не е информиран за друго. (промоции на складови наличности, разпродажби и др.)

3.2. Всички стоки, продавани в Магазина са НОВИ, свободни от физически и юридически недостатъци, пълноценни и разполагат с пълна гаранция на производителя за период от 24 месеца.

3.3. Съгласно практиката на повечето производители, за нови гуми се смятат не употребяваните и не по-старите от 60 месеца от датата на производство. Отговаряйки на постоянно растящите изисквания на нашите клиенти, Магазинът съкрати този период до 36 месеца и продължава да работи в посока съкращаване на този период!

3.4. В особени случаи, когато това е изрично отбелязано в наименованието и описанието на продукта, в под-страница „Разпродажба“ или на друго място определено от Бау Инвест 1 ЕООД, може да бъдат предлагани гуми, по-стари от 36 месеца.

3.5. Всякаква информация, свързана със стоките, в т.ч. листовки, брошури и други информационни или рекламни материали, а освен това и  информацията, включена в страниците на Магазина и адресирани от Бау Инвест 1 ЕООД към Получателите и потенциалните Клиенти не представлява оферта по смисъла на правото, а единствено покана за започване на преговори.

3.6. Ценоразписът, представен на страниците на Магазина, не представлява търговска оферта по смисъла на Закона за задълженията и договорите, а представлява единствено покана за стартиране на преговори. (чл. 13, ал. 1 от ЗЗД).

4. Цени на стоките

4.1. Всички цени, публикувани на страниците на Магазина на Бау Инвест 1 ЕООД, са посочени в български лева (BGN) и включват ДДС в размер на 20% съгласно българското законодателство (цени бруто).

4.2. Цената, посочена при стоката, е валидна в момента на подаването на заявката за покупка от страна на Клиента.

4.3. Клиентът заплаща разходите за доставка, като точната сума се изчислява автоматично от системата при създаването на поръчка.

5. Поръчки

5.1. Магазинът на Бау Инвест1 ЕООД приема поръчки по три начина: чрез Интернет страницата, достъпна на адрес www.goodtire.bg, чрез електронна поща (e-mail) или по телефон. През зимния сезон, т.е. през месеците септември, октомври, ноември и декември заявките по телефона са сведени до минимум, поради голямата натовареност в този период.

5.1.1. Поръчки в Интернет Mагазина goodtire.bg може да се подават 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата през Интернет страницата. За правилното подаване на заявка е необходимо клиентът да притежава свой имейл адрес и телефонен номер за връзка. Това е най-простият, най-бързият и най-точният начин за подаване на заявка. Поръчката за доставка на избраната стока може да се подаде чрез добавянето на стоката в кошницата и попълването на съответния формуляр за регистрация или бърза поръчка без регистрация.

Поръчката през Интернет страницата на Магазина goodtire.bg се състои от следните основни етапи:

 • избор на стоки от представените на страницата на Магазина;
 • попълване на формуляр с данни за доставка с възможност за регистрация;
 • избор на начин на плащане;
 • изразяване на съгласие с „Общите условия“ и
 • натискане на бутона „Поръчай“.

В отговор на подадената заявка за доставка, Магазинът goodtire.bg, изпраща автоматично по електронен път копие от направената от Клиента поръчка. Това представлява потвърждение, че на направената от Клиента заявка за доставка е даден автоматично номер. След това, в срок до 48 ч., Магазинът изпраща съобщение на подадения от Клиента адрес на електронна поща или се свързва с него по друг начин с цел:

А) потвърждение за приемане на поръчката – в този случай договора за продажба се сключва в деня на потвърждение,

Б) отказ от приемане на поръчка – в такъв случай не се стига до сключване на договор.

В) предложение за промяна, представяне на т.нар. контра оферта – в такъв случай за сключване на договор е необходимо потвърждение (одобрение) на контра офертата от страна на Клиента.

По време на зимния сезон (повишен интерес към закупуването на гуми в периода от септември до края на годината) и летния сезон, сроковете за доставка до клиента могат да бъдат удължени. Въпреки това, по отношение на Клиента, времето за реализация на поръчка няма да прехвърли 5 работни дни.

5.1.2. Клиентът може да подаде заявка за покупка и по телефона само извън зимния сезон, т.е. освен месеците септември, октомври, ноември и декември, поради голямата натовареност в този период. По време на разговора с консултанта, Клиентът следва да подаде всички необходими данни за правилното протичане на процеса по поръчването.

5.1.3. Клиентът може да подаде заявка за покупка и чрез електронна поща на адрес: info@goodtire.bg. Такава поръчка трябва да съдържа име и фамилия на поръчващия, неговите контактни данни (адрес на ел.поща и телефон), адрес на доставка и наименование, количество и цена на поръчаните стоки. Освен изброените данни, допълнително следва да бъде подаден данъчен номер (това касае единствено купуващите стоки стопански субекти или физически лица, практикуващи свободни професии и служи за правилното издаване на ДДС фактура). Поръчката ще бъде потвърдена от наша страна чрез електронна поща или по телефона.

5.2. След натискане на „Поръчай“, Клиентът се съгласява с „Общите условия“ във вида им от деня на покупката. Това означава също така, че Клиентът дава съгласие за използване на посочените от него лични данни от страна на Магазина за реализиране на поръчката, както и за тяхното ползване с маркетингово-рекламна цел и с цел събиране на мнения за качеството на предоставяните от Магазина услуги.

5.3. Във връзка с това, че в някои случаи се появява необходимост от поръчка на гуми от складовете на производителите, времето за реализиране на поръчката може да бъде удължено и е зависимо от срока на доставка от склада на производителя. В такива случаи Магазинът ще информира Клиента за ориентировъчния период на доставка.

5.4. Поръчките се реализират по реда на тяхното постъпване. Реализирането им зависи от номера на заявката. Ето защо Ви насърчаваме за подаване на заявки чрез Интернет страницата на Магазина, което гарантира автоматично издаване на номер.

5.5. В случай на продажба в рамките на промоция и разпродажба се определя ограничено количество стока и реализирането на поръчките се извършва по ред на подаване на заявките до момента на изчерпване на наличностите, определени за тази форма на продажба.

5.6. Към всяка поръчка се издава доказателство за продажба под формата на фактура и гаранция.

6. Връщане на стоката

6.1. Право на отказ

Всеки потребител има право на отказ от закупената стока и съгласно Закона за защита на потребителите, чл. 50 може да я върне в 14 дневен срок от датата на получаване на стоката.

На връщане подлежи цялата доставка или част от нея. Не е необходимо да обявявате причината за връщането! С цел подобряване на качеството на услугата, ние Ви молим да ни съобщите основанието, поради което сте решили да върнете закупената стока.

С цел да Ви улесним, ние ще вземем стоката от Вас и ще възстановим платената за нея сума. Възстановяването на сумата става в срок от 14 дни от получаването на стоката в наш склад. За приемането на стоката ще Ви уведомим по имейл. Парите се възстановяват на посочената от Вас във формуляра банкова сметка.

разглеждаме две изключения от правото за отказ:

 • Когато доставката касае стоки, изпълнени по спецификация на Клиента. Това включва всички доставки на гуми, които извършваме съгласно индивидуалните заявки на наши Клиенти и
 • Когато Клиентът е юридическо лице, т.е. не е потребител по смисъла на §13, ал.1 от преходните и заключителни разпоредби на Закона за защита на потребителя.  

      

6.2. Последствие от отказ

При влязъл в сила отказ, стоките и плащанията, получени от страните, трябва да бъдат върнати и възстановени. Ако продуктите не могат да бъдат върнати изцяло или частично или са върнати в лошо състояние, то следва да се предвиди подходящо обезщетение за това. Вие можете да избегнете задължението да изплатите обезщетение, като се въздържите да използвате стоките или да извършвате действия, които могат да намалят стойността им.

7. Промени в поръчките.

7.1. Клиентът има право да нанася промени в поръчката си до момента на предаване на стоката от Магазина на куриерската фирма. Ако промяната се извършва след този момент, на клиента се начислява сумата за връщане на първоначално поръчаната стока към сумата за доставка на коригираната от него поръчка.

За промяната, моля, свържете се с Магазина чрез контактната форма в Интернет страницата, по електронната поща на адрес: info@goodtire.bg или по телефона на номера, посочен на Интернет страницата.

8. Цена на доставката

8.1. Цената за доставка на брой гума е както следва:

8.1.1. Гуми за леки коли, бус и 4х4, до всяка точка на страната струва 3.6лв за брой с ДДС

8.1.2. Гуми за камъони (категория "тежки" ) до всяка точка на страната струва 9.6лв за брой с ДДС.

9. Начини на плащане

9.1. Плащането за стоката може да бъде извършено от страна на Клиента по следните начини:

9.1.1. Традиционен банков превод:

След подаване на заявката за покупка с избран метод на плащане „Банков превод“, Клиентът получава съобщение на електронната поща с фактура про-форма. В този случай срока за реализиране на поръчката се удължава, тъй като Магазинът следва да изчака средствата да постъпят по банковата му сметка и чак тогава пристъпва към изпълнение ѝ.

9.1.2.Наложен платеж:

В този случай Клиентът плаща на куриера, доставил стоката. Доказателство за извършване на плащането на куриера е товарителницата, която придружава пратката.

9.1.3. Плащане с карта чрез виртуален ПОС терминал. 

Клиента може да заплати със кредитна или дебитна карта в местна или чуждестранна валува в момента на поръчката. В този случай Магазинът веднага получава информация за постъпилото плащане и стоката се изпраща в рамките на работния ден освен ако плащането не е постъпило след 15.00ч което автоматично оставя поръчката за обработване на следващият работен ден. Ако плащането постъпи в почивен ден, поръчката ще бъде обработена на следващият работен ден.

Плащанията се гарантират посредством системите за сигурност “Verified by Visa” на Visa Europe и “MasterCard Secure Code” на MasterCard Worldwide, които осигуряват онлайн идентифицирането на картодържателя, извършващ плащането чрез секретна парола и по този начин дават изрично доказателство за покупката.

 10. Доставка

10.1. Стоката, поръчана в Магазина, се доставя до Клиента с помощта на куриерска фирма.

10.2. Времето за доставка включва:

 • време за окомплектоване на пратката
 • времето зависи от начина на плащане

В  случай на плащане по банков път (след издаване на проформа фактура), срокът за реализиране на поръчката се удължава, тъй като Магазинът следва да изчака средствата да постъпят по банковата му сметка. Срокът за изпълнение на поръчката, който е вписан в потвърждението за приемане по изпълнението на поръчката от страна на Магазина, е най-вероятният. Окончателният (задължителен) срок за получаване се определя по време на контактите на служителя на Магазина с Клиента.

Времето за доставки с наложен платеж  не зависи от начина на плащане.

10.3. Декларираното от Куриера време на доставка на стоката на територията на България е 1 работен ден. В извънредни случаи на доставка до по-отдалечени адреси и малки населени места, както и когато денят между потвърждението и доставката е празничен ден, времето за доставка може да се удължи до 2-3 дена.

10.4. Куриерската фирма доставя пратки в часовете от 9,30 до 18,00 ч. в делнични дни, а в събота от 9,30 до 14,00 часа. Магазинът не може да определи, нито да се ангажира с точен час на доставка на пратката, ето защо с цел установяване на приблизителен час на доставка, куриерската фирма изпраща съобщение в деня на доставката. Подаване на работното място на Клиента (името на фирмата) като адрес за доставка на пратката гарантира доставка в периода между 9,30-17,30 часа.

10.5. В задълженията на куриера не влиза качването на пратката по етажи, особено на пратки с обща маса над 31 кг. В тези случаи пратката се доставя до входната врата на сградата на партерен етаж.

10.6. Преди да извършите плащане в брой на куриера, моля, проверете дали доставената стока съответства на подадената заявка за доставка. Проверяването на пратката при получаване е задължително условие за разглеждане на евентуални претенции на Клиента по отношение нарушаване на целостта или количеството на пратката по време на транспорта.

10.7. Когато плащате в брой на куриер при получаване на стоката, доказателството за извършване на плащането е товарителницата, прикрепена към пратката. Тя е свидетелство и за сключване на договор с Магазина. Фактурата се изпраща по електронен път до клиента или е заедно с товарителницата при куриера. Съгласно ДИРЕКТИВА 2006/112/ЕО НА СЪВЕТА от 28 ноември 2006 година относно общата система на данъка върху добавената стойност, ДДС фактурата не се нуждае от подпис или печат.

10.8. Магазинът не носи отговорност за закъснения в доставката, причинени от неизпълнението на куриерските фирми по договора за транспортна услуга.

10.9. Магазинът не носи отговорност за недоставяне на стоката или закъснение в доставката, причинено от грешно или неточно подаване на адреса за доставка от страна на Клиента.

11. Гаранция и рекламация на продукта

11.1. Бау Инвест 1 ЕООД не е производител на предлаганата стока, а единствено търговец. Гаранцията, която се разглежда е предоставена от името на производителя и за негова сметка. Периодът на гаранция е 24 месеца от датата на закупуването на стоката.

11.2. Потребителите имат право да предявят рекламация, независимо от така предоставената търговска гаранция, съгласно и по реда на Закона за защита на потребителите, при което продавача отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба съгласно гаранцията по чл. 112-115 от ЗЗП.

11.3. Основание за разглеждане на рекламация е доказателството за покупка, т.е. ДДС фактурата. При рекламация на стоката, Клиентът следва да се свърже с оператор, обслужващ Магазина, чрез телефона или имейл.

12. Защита на личните данни

12.1. Личните данни, които Клиентите предоставят на Магазина, се обработват от Бау Инвест 1 ЕООД.

Бау Инвест 1 ЕООД е регистрирана като Администратор на лични данни от Комисията за защита на личните данни под номер 350760.

12.2. След подаване на заявка в Магазина, Клиентът изразява съгласие за предоставяне на своите лични данни в базата данни на Магазина и за тяхното обработване с цел изпълнение на договора. Подаването на лични данни от страна на Клиента и съгласието за тяхното обработване са необходими за реализирането на поръчката от страна на Магазина. Клиентът носи отговорност за подаване на неверни лични данни.

12.3. Поверените лични данни се използват единствено за реализиране на договора.

12.4. Личните данни не се предоставят на други субекти за маркетингови цели.

12.5. Ако е необходимо, можем да споделим Вашите данни с други компании, например с куриерските компании, които ще ви доставят стоките. Тези компании могат да използват Вашите данни само при обработката на поръчката, а не за други цели.

12.6. С Ваше съгласие, ние може да използваме Вашия имейл адрес, за да ви изпратим нашия бюлетин, който можете да откажете по всяко време.

12.7. Поверените ни лични данни се съхраняват и защитават съгласно принципите, определени от действащите правни норми - Закон за защита на личните данни, в сила от 01.01.2002 г. (Обнародван в ДВ. бр.1 от 4 Януари 2002 г. с по-късни изменения).

13. Политика по поверителност

За политиката по поверителност и техническото обслужване на goodtire.bg (наричан по-нататък „Магазин“) отговаря фирма Бау Инвест 1 ЕООД със седалище: Република България, гр. София ж.к. Красно село 197 ап6, регистрирана в Агенция по вписванията, притежаваща идентификационен номер 201022165, с Данъчен номер BG201022165 и наричана по-нататък „Собственик“.

Собственикът събира и съхранява само необходимите данни на лицата, които използват Интернет страниците на Магазина („Потребители“). Едновременно с това той се грижи информацията за Потребителите да не става достоянение на трети лица.  Това е продиктувано от желанието ни Потребителите да са спокойни, че личните им данни са защитени, като в същото време сме спазили и законовите разпоредби.

Всички служители на Бау Инвест 1 ЕООД се задължават да не разпространяват информацията, станала им известна по време на изпълнение на трудовите им задължения и касаеща Клиентите на фирмата.

Бау Инвест 1 ЕООД осигурява на Клиентите на Магазина пълен достъп до техните лични данни, както и възможност за тяхната промяна или премахване, в който и да е момент.

Клиентът на Магазина може във всеки един момент да премахне своя акаунт или да се откаже от получаване на информация по електронната поща. В административния панел на сайта Клиентът ще намери всички необходими инструменти за управление на своя потребителски профил и поръчките, в това число ще получи също и възможност за проверка на историята на своите поръчки и свързаните с тях плащания.

Регистрацията в goodtire.bg е свързана с подаване на ограничено количество данни и е напълно безплатна и доброволна. Попълването на данни е въпрос на свободно желание и осмислен избор на Потребителя. Подаването на непълни или неверни данни може да доведе до невъзможност да се реализира дадена поръчка.

Данните, подадени по време на регистрацията, се обработват само и единствено с разрешението на Потребителя. Чрез попълването на данните, които са основа за реализирането на поръчката, Купувачът изразява съгласието си за поместване на личните си данни в базата данни на Магазина, както и за тяхното обработване от страна на Собственика с цел реализиране на поръчката, в т.ч. на извършване проверка на данните, свързани с поръчката, както и с информирането за етапите по реализиране на поръчката, а също така и с цел изпращане на друга информация, свързана с Магазина и неговата оферта. Подаването на лични данни от страна на Купувача е доброволно, но при отказ от предоставянето на тези данни, това може да доведе до невъзможност за подаване на поръчка.

С включването Ви към нашата база данни ни се предоставя възможност да направим маркетингово изследване, на база на което ще визуализираме потребностите на Потребителите, а това ще доведе до по-добро позициониране на Магазина и неговите оферти. А това от своя страна ще повиши компетентността и осведомеността на оператора на Магазина.

14. Заключителни разпоредби

14.1. Всички поместени на страниците на Магазина описания и технически данни на продуктите отговарят на информацията, подадена от производителя. Ние не носим отговорност за грешно подаване на параметри и характеристики на стоките или тяхната внезапна промяна от страна на производителя. Магазинът си запазва правото за възможно допускане на грешки в описанието на продуктите. Снимките са примерни и служат за представяне на показаните в тях модели. Следва да се има предвид, че Магазинът продава единствено гуми, а джантите са използвани единствено за визуализиране на стоката. Бау Инвест 1 ЕООД не носи отговорност за снимки и описания, поместени при отделните продукти.

14.2. Фирма Бау Инвест 1 ЕООД не носи отговорност за прекъсвания на връзката при ползването на Интернет Магазина по технически причини (обслужване, преглед, смяна на техника и т.н.) или за други, независещи от нея причини.

14.3. Настоящите Общи условия влизат в сила от деня на тяхното публикуване на страниците на Магазина с адрес: www.goodtire.bg и са валидни за неопределено време.

14.4. Подробности по неизброени по-горе дейности, свързани с реализирането на услугите в Магазина, са описани в останалите части на портала и представляват интегрална част от „Общите условия“.

14.5. Бау Инвест 1 ЕООД си запазва правото да променя настоящите „Общи условия“. Всякакви промени ще влизат в сила от датата на тяхната публикация на страниците на Магазина. Поръчките, подадени преди датата на въвеждане на промени към настоящите „Общи условия“ се реализират на основа на записите, които са били валидни в деня на подаване на поръчката.

14.6. За случаите, които не са регулирани от настоящите „Общи условия“, се прилагат съответните разпоредби на Българското законодателство и други закони и актове, имащи отношение към дейността и функционирането на Интернет Магазина.

14.7. За тези „Общи условия”, както и за всички правни отношения между Бау Инвест 1 ЕООД и Клиента се прилага ГПК на Република България с изключение на Конвенцията на ООН за търговията.

Европейски стикер / обща информация

От 1 ноември 2012 г. в сила е нов, европейски етикет, с който се обозначава всяка гума. Този етикет е задължителен за всички нови гуми, произведени след 1 юли 2012 г.

От какво се състои европейският етикет?

Етикетът дава информация на потребителя за три важни критерия, по които се формира базата за оценка на ефективността на гумата: горивна ефективност, сцепление с мокра настилка и външен шум.

Как да прочетем информацията от етикета?

1. Икономия на гориво и ниво на емисии на CO2

Този параметър показва нивото на съпротивление при търкаляне в скала от А (най-икономично) до G (по-малка икономичност).

Разликата в разхода на гориво между гумите от клас А и тези от клас G може да достигне до 7,5%*. За средностатистическия лек автомобил това е около 0,65 л на 100 км.

D – базова стойност, приета за целите на обозначаването.

Забележка: Когато става дума за пестене на гориво, много е важно гумите да са добре поддържани. Точните стойности зависят от вида на Вашето превозно средство, пътните условия и стила Ви на шофиране.

*Източник: Оценка на Европейската комисия на въздействието SEC (2008) 2860.

2. Сцепление на мокра настилка

Този параметър показва ефективността на спиране върху път с мокра настилка в скалата от А (най-къс спирачен път) до G (най-дълъг спирачен път).

Реакцията при спиране е един от най- важните елементи на ефективността на гумата върху мокра настилка и е от основно значение за Вашата безопасност. Разликата в спирачния път между гумите от клас А и тези от клас G може да достигне до 30%*. За лек автомобил, движещ се с 80 км/ч, например, това може да означава разлика до 18 м в случай на пълно спиране върху мокра настилка.

Разликата между отделните класове гуми достига до две дължини на автомобила (т.е. около 3-6 метра). При гумите с висок показател, спирачния път е значително по-дълъг.

G – Липсва измерване: Гуми с показатели F и G няма да се продават в страните-членки на ЕС от 1 Ноември 2014г.

*Източник: Оценка на Европейската комисия на въздействието SEC (2008) 2860.

3. Външен шум

Този параметър показва нивото на шум при търкаляне на гумата, измерван отвън. Това обозначение е изразено под формата на две стойности.

 • Вълни: от една до 3 плътни линии;
 • Ниво на шум, което отговаря на вълните от етикета.

В момента задължителната Европейска норма е три плътни линии и на тази основа са направени обозначенията. От 2016 г. нормата ще бъде променена на 2 плътни линии (т.е. ок. 3 децибела (dB) по-малко в сравнение със сегашната норма).

Очаквания, свързани с горното обозначение:

 • По-нататъшно повишаване на техническото ниво в производство на гуми и стремеж за получаване на продукт с по-високо качество.
 • Подпомагане на потребителя в процеса на избор при покупка на гуми.

ВНИМАНИЕ: Европейското обозначение не обхваща всички елементи и критерии, които оказват влияние върху ефикасността на продукта. В новата система за обозначаване някои параметри не са предвидени, като например спирачен път върху суха настилка, устойчивост на аквапланинг, шум в кабината на превозното средство и поведение върху пътя при завои.

Изключения

Списъкът по-долу представя изключенията от горните класификации:

 • Гуми за мотори
 • Гуми за АТВ
 • Гуми регенерат
 • Гуми за офроуд за професионално приложение
 • Гуми, проектирани само за монтаж на превозни средства, регистрирани за първи път преди 1 октомври 1990 г.
 • Резервни гуми Т за временна употреба
 • Гуми, предназначени за скорост под 80 км/ч
 • Гуми за чанти с номинален диаметър максимум 254 мм (10 инча) или минимум 635 мм (25 инча)
 • Гуми с елементи, повишаващи тегловата сила (напр. гуми с шипове)
 • Гуми, проектирани изключително за монтаж на превозни средства, предназначени за състезания

Доставка и начини на плащане

Доставката на гумите се извършва с куриерска фирма ОК Експрес. Цената за брой гумa е:

-4.99лв с ДДС за автомобилни, джипови и бусови гуми / до избран от вас адрес, или офис на куриера.

-12.00лв с ДДС за тежкотоварни гуми / до избран от вас адрес, или офис на куриера.

Вие можете да заплатите вашата поръчка по следните начини:

-Наложен платеж / На куриера при самата доставка.

-Банков превод / По банкова сметка на GoodTire, която ще получите на мейла си след завършване на поръчката.

-На изплащане / С УниКредит Кънсюмър Файненсинг за избран от вас период.

-Кредитна/Дебитна карта / Заплащането с карта в нашият сайт е 100% сигурно благодарение на "Verified by VISA" и "MasterCard SecureCode".

-PayPal / Плащане освободено от такси за купувача.

Нашият уеб сайт използва cookies (бисквитки), които са необходими за коректното му функциониране.

Приемам